Eggerøre med en snev av Gordon Ramsey

IMG 1268

Eggerøre er selvsagt noe alle har laget, det er ikke noe spesielt med det. Men jeg skjønte at det kunne lages på flere ulike måter etter å ha lest et innlegg hos Hobbykokken. Som sagt så gjort, jeg fant Ramsey på You Tube og laget eggerøre basert på hans metode, men med en god del endringer. Den viktigste forskjellen mellom den vanlige metoden og hans metode er at han ikke pisker sammen eggene på forhånd, og det har heller ikke jeg gjort i denne oppskriften. Han venter også med  tilsette saltet til eggerøren er ferdig, det har jeg også gjort.

Både mannen min og jeg var enige om at dette nok er den beste eggerøren vi har smakt, så den vil nok bli laget flere ganger.

Ingredienser

  • 4 egg
  • 50 g usaltet smør (ca)
  • 1/2 boks creme fraishe
  • 2 vårløk
  • havsalt
  • nykvernet pepper
  • 1 dash tabasco
  • evt litt revet ost

Fremgangsmåte:

  • Ha eggene og smøret i en kjele

IMG 1258

  • Sett kjelen på en plate og rør sammen over svak varme
  • Rør hele tiden
  • Når det begynner å tykne tilsettes creme fraishe

IMG 1262

  • Fortsett å røre til det har passe tykkelse
  • Tilsett tabasco
  • Tilsett vårløk i tynne skiver

IMG 1266

  • Til slutt tilsettes evt litt revet ost, salt og pepper

Kos deg

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *