Tiramisu med jordbær og bringebær

IMG 1233

En av de beste dessertene jeg vet er tiramisu. For å fornye den litt og for å gjøre den litt friskere i smaken bestemte jeg meg for å lage den med jordbær og bringebær. Det angrer jeg absolutt ikke på, det smakte faktisk enda bedre enn den vanlige tiramisuen.

Ingredienser:

2 dl sterk espresso

4-5 ss likør/cognac, enten hver for seg eller blandet sammen

1 pk fingerkjeks, jeg bruker denne:

tira5

2 eggeplommer

2 eggehviter

1/2 dl sukker

2 dl kremfløte

1 boks mascarponeost

1 kurv jordbær

1 kurv bringebær

noen blåbær

Kakaopulver/revet mørk og/ eller hvit sjokolade

Fremgangsmåte:

Lag espresso og avkjøl

Sukre jordbærene og la dem stå på benken ca 1 time

Tilsett likør/cognac i espressoen

Dypp hver enkelt kjeks kjapt på hver side i espressoblandingen, ca 1 sekund per kjeks.

Legg kjeksen tett i en ildfast form el.l.

tira1

Visp eggehvitene stive til marengs

Visp eggeplommer og sukker til eggedosis i en annen bolle

Stivpisk kremfløten

Bland mascarponen med eggedosisen

Vend deretter forsiktig inn kremen og til slutt marengsen. Bruk slikkepott.

Bre halvparten av kremen i et jevnt lag på det dynkete kjekslaget

tira2

Fordel jordbærene over kremen

Legg på et nytt lag med kjeks

Fordel flere jordbær over

IMG 1227

Bre et lag med krem på toppen og glatt det ut

Legg på resten av bærene

IMG 1229

La desserten stå i kjøleskapet i minst 3 timer, men gjerne natten over

Før servering kan du sikte over kakaopulver

Legg på jordbær,bringebær og noen blåbær

Kos deg :o)

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *