Pizza med lammeboller og rosmarin

pizza hvit 011

Det gjelder å finne på nye smaker på pizzaen, jeg liker nemlig ikke å gjenta meg selv for ofte. Denne pizzaen har tydelig smak av lam, spesielt på grunn av rosmarinen. Dette er en pizza jeg likte veldig godt og som jeg sikkert kommer til å gjenta selv om jeg ikke liker å gjøre det. Jeg synes rosmarin smakte veldig godt på pizzaen , og jeg tror ikke det er så mye brukt. I alle fall har ikke jeg smakt det tidligere.

Bunn:

Som alltid lager jeg bunnen etter DENNE OPPSKRIFTEN. Den gir 2 store pizzaer med tynn bunn eller 1 stor med tykk bunn.

Pizzasaus:

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 sjalottløk eller 1 vanlig løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/4 ts sukker
  • litt balsamicoeddik
  • noen urter, finhakket
  • salt
  • nykvernet sort pepper

Bland sammen alle ingrediensene og la det putre litt i en gryte, før du setter det til side slik at sausen ikke er glovarm når du skal bruke den.

Topping:

  • 1 neve parmesanost
  • 1 neve revet cheddarost
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 neve hakket rosmarin
  • Kjøttboller av lam, ferdigkjøpt
  • 1 stykke italiensk salami i skiver (ikke nødvendig)

Fremgangsmåte:

  • Smør sausen ut over bunnen
  • Legg på løk og hvitløk, hakket
  • Dryss osten over

pizza hvit 004

Hakk rosmarinen og legg over

Del kjøttbollene i 2 og legg på

Skjær evt salamien i skiver og legg på

pizza hvit 005

Sett ovnen på ca 275 grader

Stek pizzaen på bakestein i ca 10 minutter, eller til du ser at den er ferdig

pizza hvit 011

Ringle litt god olje over

Tips om hvordan steke pizza på bakestein finner du HER

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Pizza med lammeboller og rosmarin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *