Torsk med bacon og grønnsaksblanding

vaktelegg,torsk,hvetekake,medisterkaker 0192

Det er lite som smaker bedre enn helt fersk torsk direkte fra havet eller fra fiskekummen hos fiskebutikken. I dette tilfellet tok de den sprellende torsken fra kummen og fileterte den for meg. Den var helt nydelig når det kom på bordet – selvsagt. Men det er klart at det er enklere å ty til frossenfisk fra tid til annen, det er helt greit. Strømtorsk er også et alternativ som, etter min mening, er flere hakk bedre enn frossenfisk.Men når jeg skal ha virkelig nydelg fisk må den være helt fersk.

I dette tilfellet laget jeg retten etter min eget hode ut fra noen grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet, resultatet ble deilig.

Ingredienser:

  • 1 vanlig løk
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 squash
  • 200 champinjong
  • 1 boks italienske tomater
  • evt noen friske cherrytomater
  • 2 skiver bacon per person
  • olje
  • basilikum

Fremgangsmåte:

  • Surr løk, squash og champinjong i olje til det er mykt

vaktelegg,torsk,hvetekake,medisterkaker 004

  • Tilsett tomatene

vaktelegg,torsk,hvetekake,medisterkaker 009

vaktelegg,torsk,hvetekake,medisterkaker 010

  • La dette surre sammen noen minutter og smak til med salt og pepper
  • Krydre torsken med salt og pepper på begge sider
  • Hell olivenolje i et ildfast fat og legg torsken oppi
  • Smør olje blandet med basilikum på fisken

vaktelegg,torsk,hvetekake,medisterkaker 011

  • Bak fisken i ovn ved 200 grader i ca 10 minutter, men pass på at den ikke står for lenge
  • Legg 2 ss grønnsaksblanding på tallerkenen
  • Legg fisken oppå

vaktelegg,torsk,hvetekake,medisterkaker 018

  • Plasser 2 baconstykker oppå fisken

vaktelegg,torsk,hvetekake,medisterkaker 019

  • Til denne retten serverte jeg økologiske speltperler som jeg tilsatte smør og parmesan

Et nydelig måltid!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *