Mat og matkurs på Quest

Azamaramat1 032

Jeg har skrevet tidligere at maten ombord på Quest er ekstraordinært bra. Hver eneste dag blir vi servert de lekreste måltider til alle døgnets tider. Jeg har altså bare godt å si om cruiset, men været er ikke mye å skryte av. Siden båten er såpass liten, ca 600 passasjerer, kan det være ganske problematisk å bevege seg uten å sjangle som en fyllik. Vi er rett i utkanten av en storm og det merkes! I morgen er vi imidlertid blitt lovet strålende vær i HCMC, opp mot 35 grader. (Ho Chi Minh City/ Saigon). Og kapteinen har lovet oss strålende vær resten av cruiset. Det var på tide!

Men over til maten igjen. I går spiste jeg faktisk den beste foie gras jeg noensinne har smakt og den beste lobsterbisque jeg også noensinne har smakt. Jeg synes det er ganske fantastisk at de klarer å holde en slik kvalitet på maten.

Azamaramat1 035

Og en aldeles praktfull grand marnier-souffle som jeg dessverre var altfor mett til å spise opp.

Azamaramat1 042

I dag har jeg vært på kurs med chefen for å lære om indisk curry. Det har jeg laget mange ganger hjemme så det var ikke noe nytt å plukke opp. Men uansett interessant og hyggelig å se hvordan han gjorde det. Dessuten traff jeg en usedvanlig hyggelig franskmann som var minst like interessert i mat som jeg er. Skal treffes senere for å høre om hans oppskrift på blåskjell.

Azamaramat1 053

Azamaramat1 049

Azamaramat1 054

Azamaramat1 055

Oppskrift på chefens indiske curry:

Ingredienser:

  • 3 ss olivenolje
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 løk i biter
  • 4 skrelte tomater
  • 5 ss finkuttet ingefær
  • 3 teskjeer cummin (cummin er det viktigste krydderet i indisk mat)
  • 1 teskje chilipulver
  • 2 grønne chili, finkuttet
  • 1 teskje garam masala
  • 2 ss korianderblader
  • 1 ts gumbo
  • 1 ts turmeric
  • 1 ts currypasta
  • 75 cl grønnsakskraft
  • salt og pepper etter smak
  • Kylling i biter

 

Fremgangsmåte:

  • Varm olivenoljen i pannen
  • Tilsett ingefær og hvitløk og surr på middels varme til det er lysebrunt
  • Tilsett løk i biter og fortsett å koke til løken er blank og myk
  • Tilsett resten av krydderet og fortsett å koke
  • Tilsett tomatene og kok videre ved lav varme i 5 minutter
  • Tilsett kyllingen og kraften, kok opp og la det syde i 10 minutter
  • Til slutt smak til med salt og pepper og dryss over koriander

 

Tips fra franskmannen:

Lag sausen og la den syde i 2 timer

Sett i kjøleskapet til neste dag

Tilsett kyllingbitene, kok opp og la det syde i 10 minutter

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *