Jeg har skrevet tidligere at maten ombord på Quest er ekstraordinært bra. Hver eneste dag blir vi servert de lekreste måltider til alle døgnets tider. Jeg har altså bare godt å si om cruiset, men været er ikke mye å skryte av. Siden båten er såpass liten, ca 600 passasjerer, kan det være ganske problematisk å bevege seg uten å sjangle som en fyllik. Vi er rett i utkanten av en storm og det merkes! I morgen er vi imidlertid blitt lovet strålende vær i HCMC, opp mot 35 grader. (Ho Chi Minh City/ Saigon). Og kapteinen har lovet oss strålende vær resten av cruiset. Det var på tide!
Men over til maten igjen. I går spiste jeg faktisk den beste foie gras jeg noensinne har smakt og den beste lobsterbisque jeg også noensinne har smakt. Jeg synes det er ganske fantastisk at de klarer å holde en slik kvalitet på maten.
Og en aldeles praktfull grand marnier-souffle som jeg dessverre var altfor mett til å spise opp.
I dag har jeg vært på kurs med chefen for å lære om indisk curry. Det har jeg laget mange ganger hjemme så det var ikke noe nytt å plukke opp. Men uansett interessant og hyggelig å se hvordan han gjorde det. Dessuten traff jeg en usedvanlig hyggelig franskmann som var minst like interessert i mat som jeg er. Skal treffes senere for å høre om hans oppskrift på blåskjell.
Oppskrift på chefens indiske curry:
Ingredienser:
- 3 ss olivenolje
- 5 fedd hvitløk
- 1 løk i biter
- 4 skrelte tomater
- 5 ss finkuttet ingefær
- 3 teskjeer cummin (cummin er det viktigste krydderet i indisk mat)
- 1 teskje chilipulver
- 2 grønne chili, finkuttet
- 1 teskje garam masala
- 2 ss korianderblader
- 1 ts gumbo
- 1 ts turmeric
- 1 ts currypasta
- 75 cl grønnsakskraft
- salt og pepper etter smak
- Kylling i biter
Fremgangsmåte:
- Varm olivenoljen i pannen
- Tilsett ingefær og hvitløk og surr på middels varme til det er lysebrunt
- Tilsett løk i biter og fortsett å koke til løken er blank og myk
- Tilsett resten av krydderet og fortsett å koke
- Tilsett tomatene og kok videre ved lav varme i 5 minutter
- Tilsett kyllingen og kraften, kok opp og la det syde i 10 minutter
- Til slutt smak til med salt og pepper og dryss over koriander
Tips fra franskmannen:
Lag sausen og la den syde i 2 timer
Sett i kjøleskapet til neste dag
Tilsett kyllingbitene, kok opp og la det syde i 10 minutter