Hjemmelaget knekkebrød

Diverse retter 008

Etter å ha smakt hjemmelagde knekkebrød kommer jeg sannsynligvis ikke til å kjøpe knekkebrød mer. Smaken er som natt og dag. Jeg ble inspirert etter å ha sett at flere andre matbloggere hadde laget det og lette litt  for å se om det var forskjellige oppskrifter. Men det viser seg at det i grunnen er nesten helt likt, det må være rugmel og vann og så kan man omtrent tilsette hva man vil, forskjellige korn, nøtter, mandler, tørkede bær etc.

Ingredienser:

  • 3,5 dl sammalt rug
  • 3,5 dl havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl kli
  • 1 dl hakkede valnøtter eller mandler
  • 1/2 – 1 ts salt
  • 1-2 ts honning
  • 7 dl vann

Noen liker også å tilsette f.eks. tørkede bær, urter eller krydder.

Fremgangsmåte:

  • Bland alle de tørre ingrediensene og rør godt sammen
  • Rør honningen ut i varmt vann og bland det i det tørre
  • Rør godt sammen
  • Forel deigen på 2 bakepapirkledte stekebrett
  • Bruk en stekespade eller slikkepott for å stryke det jevnt ut over hele brettet

Diverse retter 001

  • Sett ovnen på 160 grader varmluft
  • Sett begge brettene i ovnen
  • Stek knekkebrødene i 10 minutter før du tar dem ut av ovnen
  • Bruk et pizzahjul el.l. for å skjære ut knekkebrødene i den formen du ønsker

Diverse retter 005

  • Sett brettene tilbake i ovnen og stek nå i 30 minutter før du bytter plass på brettene. Det som har stått nederst skal nå stå øverst
  • Sjekk innimellom om varmen er passe, ovner er forskjellige
  • Stek videre i 30 minutter slik at totall steketid blir 1 time og 10 minutter
  • Sjekk om knekkebrødene er ferdige eller om de må steke litt lenger
  • Hvis alt ser bra ut slår du av varmen, setter opp stekovnsdøren og lar knekkebrødene avkjøles litt
  • La dem avkjøles videre på rist

Diverse retter 006

  • Knekkebrødene oppbevares i en tett kakeboks og har lang holdbarhet

Diverse retter 009

Etter å ha prøvd knekkebrødene med både valnøtter og mandler så synes jeg det er best med valnøtter, men smak og behag er jo forskjellig.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Hjemmelaget knekkebrød”

  1. Nå har jeg også prøvd din oppskrift på knekkebrød, og de ble sprøe og gode. Byttet ut Linfrø med Chiafrø. Har stekt seks brett knekkebrød på en uke – sunt og godt!

Leave a Reply to Kirsti Nordlie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *