Pizza med bacon og kjøttboller

pizza 013

Etter at jeg kjøpte pizzastein har det blitt noe helt annet å lage pizza. Tidligere gikk det år og dag mellom hver gang, men da steinen kom i hus ble det annerledes.

Jeg vil absolutt anbefale alle å kjøpe en pizzastein,  da blir bunnen deilig sprø og får en helt annen smak enn om man steker den på plate i ovnen. Til å begynne med slet jeg fælt med å få pizzaen over på steinen, men nå har vi funnet en løsning på det også. Fremgangsmåten kan du lese nedenfor.

Oppskriften gir 1 stor pizza med tykk bunn eller 2 med tynn bunn

 

Ingredienser:

  • 2,5 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 5-6 dl pizzamel (evt hvetemel hvis du ikke får tak i pizzamel)

 

Fremgangsmåte:

  • Rør gjæren ut i lunkent vann, bruker du tørrgjær kan du drysse den rett i melet
  • Bland inn øvrige ingredienser
  • Elt i kjøkkenmaskin 10-15 minutter til du har fått en smidig deig
  • Dekk bollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, 50-60 minutter

 

Bruk av pizzastein:

  • Sett steinen på midterste rille i kald ovn
  • Hvis du setter steinen inn i varm ovn kan den sprekke og bli ødelagt
  • Skru ovnen på max varme, 275-300 grader
  • Bruk over- og undervarme, ikke varmluft
  • Når pizzasteinen er varm legger du på pizzaen
  • La pizzasteinen avkjøles i ovnen etter bruk

 

Fra bakebord til pizzastein:

  • Kjevle ut deigen på bakebordet
  • Legg bakepapir på en vanlig stekeplate
  • Flytt pizzabunnen over på stekeplaten
  • Legg på fyllet
  • Flytt pizzaen over på den varme bakesteinen  ved å dra i bakepapiret, fra den kalde platen til den varme steinen. Bør være 2 personer til dette.
  • Når pizzaen er ferdig flytter du den fra steinen ved å bruke en pizzapade

pizzaspade

 

Pizzasaus:

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 2 sjalottløk eller 1 vanlig løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/4 ts sukker
  • litt balsamicoeddik
  • noen urter, finhakket
  • salt
  • nykvernet sort pepper

Bland sammen alle ingrediensene og la det putre litt i en gryte, før du setter det til side slik at sausen ikke er glovarm når du skal bruke den.

Fremgangsmåte topping:

  • Del baconet i biter og fres i pannen, skal ikke bli sprøtt
  • Ha deretter fyllet på pizzaen i denne rekkefølgen:
  • Pizzasaus
  • Mozarellaost
  • Litt norzola eller annen blåmuggost
  • Små, krydrete kjøttboller
  • Bacon
  • 1 rødløk i skiver
  • 2 vårløk i skiver
  • Litt basilikum
  • Evt krydder etter smak og lyst

pizza 008

Stek pizzaen 7-8 mnutter eller til du ser at den er ferdig

pizza 009

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *