Deilige halvgrove rundstykker med gulrot

rundstykker 011

Jeg elsker fersk gjærbakst, og baker ofte både brød og rundstykker. Disse rundstykkene fant jeg på Marianns Mat og jeg kan virkelig anbefale dem. Jeg skiftet ut sirup med maltekstrakt, og fulgte ikke oppskriften slavisk. Nedenfor ser du min versjon. Rundstykkene er holdbare og smaker (nesten) like godt dagen etter som når de er  helt ferske.

Ser de ikke gode ut?

rundstykker 009

 

Ingredienser (dette ble 25 rundstykker):

  • 1/2 liter lunkent vann
  • 1/2 pk gjær
  • 100 g havremel
  • 250 g sammalt hvete
  • 50 g havregryn
  • 300 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss maltekstrakt
  • 2 ss linfrø
  • 25 g solsikkekjerner
  • 100 g revet gulrot

 

Fremgangsmåte:

  • Bland alt det tørre bortsett fra hvetemelet
  • Hell i lunkent vann og gjær og rør godt
  • Tilsett maltekstrakt og gulrøtter og rør det godt inn i deigen
  • Sett bakebollen på kjøkkenmaskinen og tilsett hvetemel litt etter litt
  • La kjøkkenmaskinen gå ca 10 minutter
  • Sett til heving under plast i 1 time
  • Ta deigen ut på bakebordet og del den i to
  • Form til to tykke pølser
  • Kutt pølsene i ca 3 cm tykke skiver og legg på bakepapirkledt plate
  • For å få en sprø overflate kan du pensle med vann
  • Strø evt på havregryn eller noe annet du har lyst til
  • Etterhev under håndkle i 50-60 minutter
  • Stekes ved 180-200 grader i 12-15 minutter
  • Avkjøles på rist

rundstykker 008

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *