Minipavlova med bær

IMG_3720

Pavlova er favorittkaken min, men jeg har alltid laget den om sommeren. Man får jo imidlertid kjøpt friske bær i butikken året rundt så det er absolutt ikke noe problem å lage den ellers i året heller. Men bærene er selvsagt ikke like gode som om sommeren. Jeg så disse søte pavlovaene førse gang på nettsiden Det søte liv. Synes de var veldig fine, men trodde de var vanskelige å få til. Senere har jeg sett dem på bloggene til Therese og Trine, og da tenkte jeg at jeg også skulle prøve. Jeg har brukt litt både herfra og derfra, og fra min egen oppskrift på Pavlova. Den finner du HER.

 

Ingredienser marengs:

  • 4 eggehviter
  • 225 g sukker
  • 1 1/2 ss maizenna
  • 1/2 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

 

Fremgangsmåte:

  • Skill hvite og plomme, det er svært viktig at det ikke kommer med noe som helst av plommen, da vil ikke marengsen bli perfekt.
  • Visp hvitene til de skummer og tilsett sukkeret litt etter litt
  • Tilsett eddik og maizenna på slutten, dette gjør at marengsen blir seig i midten
  • Ha marengsen i en sprøytepose
  • Sprøyt ut rundinger på ca 8 cm i diameter
  • Sprøyt så 2-3 ekstra omganger langs kanten så det blir et slags “rede” man kan fylle opp
  • Dryss på hakkede pistasjnøtter eller andre nøtter

pavlova1

  • Stek marengsen midt i ovnen på ca 100 grader i 1 time og 20 minutter (ikke varmluft)
  • Slå av varmen og la den stå i ovnen med halvåpen ovnsdør til den er helt avkjølt

pavlova2

 

Ingredienser sitronkrem:

  • 1/2 boks creme fraishe
  • 2 dl kremfløte
  • saft av 1 økologisk sitron
  • skall av 1/2 økologisk sitron
  • friske bær

pavlova5

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *