Smaksrike urterundstykker

Jeg er en snartur hjemom fra New York før jeg reiser videre til Barcelona. Blir ikke så mye matlaging i denne perioden, så derfor legger jeg ut oppskrift på noen gode rundstykker jeg bakte før påske. Til disse urterundstykkene brukte jeg en grunnoppskrift jeg har brukt flere ganger tidligere. Opprinnelig fant jeg den på Passion for baking, men det nye med disse rundstykkene har jeg funnet på selv. Jeg laget to forskjellige typer, en som bare var tilsatt urter og krydder og en som i tillegg var fylt med kremost og hvitløk. Begge smakte nydelig, men jeg fant ut at de muligens hadde to bruksområder. Den ene passet best med pålegg mens den andre passet best som tilbehør til suppe el.l.

Grunnoppskriften finner du her, men jeg gjengir også oppskriften så du skal slippe å bla frem og tilbake dersom du skal bake disse.

Ingredienser:

2 dl melk

50-60 g smør

2 dl varmt vann

1 ss sukker

1 ts havsalt

50 g gjær

ca 6-700 g hvetemel

Diverse hakkede urter, ta det du har. Jeg brukte en god neve med oregano og rosmarin

Krydder av forskjellig slag

Evt smøreost etter smak og behag

Evt hvitløk

(Jeg hadde bare nøytral philadelphiaost så jeg presset 2 fedd hvitløk og blandet i osten. Du kan like gjerne bruke ferdig smakssatt kremost)

 

Fremgangsmåte:

Varm melk og smør 1 1/2 minutt i microen

Hell dette i bakebollen

Tilsett varmt vann, havsalt og sukker

Mikse dette sammen på lav hastighet til det er godt blandet

Tilsett litt av melet, 1-2 dl

Tilsett gjær

La maskinen fortsette å gå på lav hastighet

Tilsett resten av melet, litt om gangen

Miks til alt er godt blandet, minst 10 minutter

Tilsett urter og krydder

brød1

brød2

Miks videre i ca 5 minutter

Legg håndkle over bakebollen og la det heves til dobbelt størrelse, ca 50 minutter

Del deigen i 12 deler (rundstykkene blir store så hvis du vil ha mindre deler du deigen i flere deler)

 

Hvis du vil lage varianten med kremost så gjør du dette:

Ta et deigemne og klem det ganske flatt

brød3

Legg en ts kremost eller mer i midten

brød4

Brett kantene over kremosten og form emnet som et rundstykke

 

Dette er felles for begge typene:

Legg dem i en smurt form, tett inntil hverandre (du kan selvsagt sette dem på en stekeplate med bakepapir også)

Heves i ca 45-50 minutter

Pensle med vann

Dryss gjerne frø på rundstykkene (valmuefrø, sesamfrø, karve o.l.)

brød6

Settes i forvarmet ovn, 170 grader varmluft

Stekes 30-40 minutter

brød7

brød8

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *