Knallgod saus til ribbe

saus1

Denne sausen tar utgangspunkt i en oppskrift av Bent Stiansen, men det er foretatt en del endringer.

Jeg synes denne sausen er perfekt, vi kommer aldri til å bruke noen annen saus til ribbe etter å ha fått smaken på denne. Den er litt søtlig og matcher svinekjøttet perfekt, og etter min menng så løfter den ribbemiddagen flere hakk.

 

Ingredienser:

  • 1,5 dl kjøttkraft (bruk evt buljongterning)
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss usaltet smør
  • 1 dl portvin
  • 1-2 ss rødvinsgelé
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • Smak til med ribbefett før servering

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt smøret i en kjele
  • Tilsett hvetemel
  • Rør mens blandingen blir brun, pass på at den ikke blir FOR brun
  • Spe med kjøttkraft og portvin
  • Spe litt om gangen og kok opp mellom hver gang
  • Smak til med rødvinsgelé og sitronsaft
  • La det syde noen minutter
  • Smak til med krydder og ribbefett før servering
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *