Pollo al vino rosso con risotto

pollo1

Det er vel ikke så mange matretter her i verden som er mer fransk en Coq au vin. Problemet med den retten er imidlertid at den er vanvittig tidkrevende og hvis man skal lage den på skikkelig vis skal man bruke hane. Og hvor får man tak i hane? Det er forresten ikke nok med en hvilken som helst hane heller, den skal helst være 18 måneder gammel og veie 3-4 kg. Helst skal hanen være fransk også. Oppskriften på en skikkelig fransk Coq au Vin er på 7 sider, det tar 5 dager å tilberede den og den inneholder mer enn 20 ingredienser. Burgundervinen som skal brukes bør være eldgammel og dermed meget kostbar. Så utfra denne beskrivelsen er det vel lett å skjønne at å lage en skikkelig Coq au Vin er ingenting for meg. Men jeg anbefaler alle å lese den utrolig morsomme artikkelen til Andreas Viestad om å lage en skikkelig Coq au Vin.

Jeg bestemte meg for å lage en “italiensk vri” på den franske, derfor laget jeg også et nytt navn til retten som på norsk blir Kylling i rødvin med risotto. Den smakte helt nydelig og selv om den også var tidkrevende så kan den ikke sammenlignes med sin franske storebror.

Ingredienser marinade:

3/4 flaske rødvin (helst burgunder)

5 hvitløkfedd

1 neve timian

2 laurbærblad

Ingredienser Pollo al Vino Rosso

1 stor kylling, helst Stangekylling

200 gram pancetta (italiensk bacon). Kan bruke vanlig bacon eller sideflesk også

1 1/2 ts salt

1 ts pepper

4 ss armanac eller cognac

1 liten boks tomatpuré

ca 7 del hønsekraft eller kyllingbuljong

ca 20 småløk (mindre enn sjalottløk) Perleløk?

250 g små sjampinjong

2 gulrøtter

litt timian

Fremgangsmåte:

Del kyllingen i serveringsstykker (8-10 biter)

Legg kyllingen i marinaden og la det stå i kjøleskapet natten over eller la det stå på kjøkkenbenken 4-5 timer

Ta opp kyllingstykkene og tørk dem

Hell marinaden i en gryte og kok opp

Skjær pancettaen i biter og stek dem i panne

pollo7

pollo6

Ha pancettabitene over i gryten, men la fettet bli igjen i pannen

Bland mel, salt og pepper og vend kyllingstykkene i dette og brun dem i pannen

Ha kyllingstykkene over i gryten

Tilsett kraft/ buljong til kjøttet blir dekket

Tilsett tomatpuré og armanac/cognac

La dette trekke/ småkoke i 40-50 minutter til kjøttet er mørt

Surr imens løk og sopp i pannen og ha det over i gryten

pollo4

Skjær gulrøttene i tynne staver, surr i pannen og ta det over i gryten

pollo3

Smak til med salt og pepper og evt annet krydder etter smak

Pynt med timian

pollo2

Denne retten kan serveres med forskjellig tilbehør. Jeg valgte risotto denne gangen, men både poteter, potetstappe, ris eller nystekte rundstykker vil også være godt tilbehør.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *