Lakserogn med vaktelegg og creme fraiche

vaktelegg,torsk,hvetekake,medisterkaker 0162

I forbindelse med julens selskapelighet er det kanskje behov for tips til forretter som ikke er for tidkrevende og kompliserte. Denne forretten er veldig enkel å lage, det eneste som kan ta litt tid er å skrelle vakteleggene.  Forretten kan lages ferdig i løpet av ca 5 minutter hvis man har funnet frem ingrediensene på forhånd.

Jeg synes denne retten er som et fargerikt  maleri. Den hvite rømmen, den grønne purren, den gule plommen i vakteleggene og til slutt den knallorange lakserognen. Vakkert! Og når det smaker nydelig i tillegg er det jo helt perfekt. Det er en enkel forrett, men eksklusiv.

Vaktelegg er små, vakre og gode:

vaktelegg,torsk,hvetekake,medisterkaker 002

Ingredienser:

  • 1 glass lakserogn
  • 2 vaktelegg per person
  • 2 ss creme fraishe eller seterrømme per person
  • litt purre

 

Fremgangsmåte:

  • legg rømmen på tallerkenen
  • 1-2 ss lakserogn oppå rømmen
  • legg på vakteleggene
  • legg purre rundt

 

Koking av vaktelegg:

  • Kok opp lettsaltet vann til det fosskoker
  • Legg i eggene og la dem fosskoke i 1 min og 50 sek
  • Skyll i kaldt vann en stund

vaktelegg,torsk,hvetekake,medisterkaker 016

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *