Salmagravlaks

grav2

For første gang skulle jeg lage gravlaks av salmalaks. Jeg har laget gravlaks flere ganger tidligere, men da har jeg brukt vanlig laksefilét. Så fikk jeg plutselig idéen om å prøve salma, da slapp jeg jo fjerning av bein etc.

Ingredienser:

Ca 1 kg filét av salmalaks

2 ss havsalt

1 ss sukker

1 ts pepper

1 ss knuste einerbær

1 dillplante klipp opp hele planten, stilkene også

1 dl brandy eller cognac

 

Fremgangsmåte:

Før man starter tilberedningen skal “vanlig” laks dypfryses i 1 døgn, men det er ikke nødvendig med salmalaks

Tin deretter fisken

Bland krydderet

Dekk et passende fat med dill og dryss på 2 ts krydderblanding

Legg 1 filét på fatet og dynk med brandy

Dryss på krydderblanding og dill

grav2 

Legg den andre filéten oppå den første

grav3 

Hell på resten av brandyen og dryss over resten av kryddrblandingen og dill

Legg aluminiumsfolie over fisken og legg den i press

Snu fisken 1 gang i døgnet

Fisken er ferdig gravd etter 2 døgn

Kan evt fryse en av filétene til senere bruk

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *