Lettstekt salmalaks

 

Jeg er veldig begeistret for salmalaks og bruker det ganske ofte. Som regel blir det at jeg lager sashimi, men det er jo greit å variere litt. Denne gangen laget jeg en slags variasjon/ blanding av sashimi og vanlig stekt laks. Den  fikk bare såvidt møte pannen og ble litt stekt utenpå, men var fortsatt rå inni.

Ingredienser

1 stykke salmalaks

asparges

1 rød chili uten frø

1 hvitløk

Salat

salt og pepper

valmuefrø

Fremgangsmåte:

Surr alle grønnsakene i pannen til de er ferdige

Skjær salmaen i litt tykke skiver, litt tykkere enn om den skulle brukes til sashimi

salma2

Krydre med salt og pepper

Sett opp varmen på full guffe og sleng i bitene og ta dem ut igjen med det samme (bare noen sekunder i pannen)

Da er de fortsatt rå inni, men har fått en liten skrpe utenpå

salma5

Legg grønnsakene på tallerkenen

salma3

Fordel salmalaksen over grønnsakene

salma6

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *