Torsk på tomatseng

 

Jeg har sagt det tidligere og jeg sier det igjen: Jeg elsker torsk, det er min favorittfisk hvis den er fersk og akkurat passe tilberedt. “Problemet” med å spise mye torsk er jo at det kan bli kjedelig hvis man skal lage det på samme måte hver gang. Så det prøver jeg altså å unngå. Jeg bruker mange oppskrifter jeg finner på Godfisk, men også oppskrifter fra andre matbloggere. Denne oppskriften har jeg funnet på Godfisk, men jeg har gjort flere endringer. Jeg har for eksempel brukt rømme i stedet for fløte og jeg har tilsatt sitronsaft, paprika, sjalottløk og persille. Godt ble det i alle fall, kjempegodt!

Ingredienser:

500 g fersk torskefilét

En neve vellagret ost (jeg brukte Port Salut)

1 ss grov dijonsennep

2 ss rømme eller fløte

saft  av 1/2 sitron

2 ss finklippet gressløk eller finhakket vårløk

1 finhakket sjalottløk

1 neve kruspersille

Tomatsalat:

2-3 store tomater

1 neve frisk basilikum eller persille

1/2 gul paprika

1 finhakket kinesisk hvitløk

Olivenolje

Havsalt

Nykvernet pepper

Tilberedning:

Sett stekeovnen på 180 grader

Skjær fisken i serveringsstykker og legg den i et smurt ildfast fat

Dryss på salt og pepper

Bland sammen rømme, ost, sennep, gressløk, kruspersille og sjalottløk

Fordel blandingen på fisken

torsk1

Bak fiisken i ovn ca 10-12 minutter (NB! Ikke for lenge)

Skjær tomatene i skiver og legg dem på et smurt ildfast fat

torsk2 Dryss over salt, nykvernet pepper og de andre ingrediensene

torsk3 Bak dem i ovnen ca 10 minutter

Jeg serverte dette med linser, men man kan selvsagt bruke pasta, ris, poteter eller annet tilbehør også

Anretning:

Legg et par skjeer linser på tallerkenen

Legg tomatene oppå linsene

torsk4 Til slutt plasserer du fisken på toppen

Bilde 015

Bon Apetitt!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *