Langtidskokt lammeskank som smelter i munnen

lam8

Jeg liker veldig godt lammeskank og har laget det på mange ulike måter; med øl, med rødvin, med portvin etc. Men jeg har en forkjærlighet for denne som er helt tradisjonell. Retten er bygget over den samme lesten som oksehale og osso bucco som jeg også har oppskrifter på her på bloggen.

Slike retter er enkle å lage og fine når man skal ha gjester. Alt kan gjøres klart på forhånd og så står gryten i ovnen et par timer og passer seg selv . Eier du en trykkoker så går det selvsagt mye raskere. Har du ikke prøvd lammeskank før så anbefaler jeg å prøve nå, du kommer til å elske det.

 

Ingredienser:

Denne oppskriften er beregnet til 4 personer:

  • 4 lammeskanker
  • 4 ss lammekrydder (rosmarin, oregano, koriander, chili)
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss olivenolje
  • 2 løk, finhakket
  • 3-4 hvitløkfedd, finhakket
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 1 liten kålrot i små terninger
  • 1 fennikel, finhakket
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1,5 dl tørr hvitvin
  • salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

  • Gni lammeskankene godt inn med salt og pepper
  • Rull skankene i krydderblandingen
  • Dryss mel over og brun kjøttet i en stekepanne med 2 ss olje på høy varme slik at de får litt farge

lam1

  • Ha resten av oljen i en tykkbunnet gryte og fres grønnsakene over middels varme ca 5 minutter

lam2

  • Hell over hvitvinen og kok opp før du tilsetter tomatene.

lam4

  • Legg kjøttet i gryten slik at bena stikker opp

lam5

  • Sett på lokk og sett gryten i ovnen ved 175 grader i minst 2 timer

Bilde 011

  • Vend kjøttstykkene av og til

lam7

  • Kjøttet skal løsne lett fra bena når det er ferdig
  • Hjemmelaget mandelpotetstappe er perfekt til denne retten
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Langtidskokt lammeskank som smelter i munnen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *