Torsk på grønnsaksseng

Torsk har faktisk blitt min favorittfisk. Når den er akkurat passe kokt/stekt så smaker den helt nydelig, men blir den stående 1 minutt for lenge blir den tørr og mindre god synes jeg. Torsk er også et utmerket valg når man skal spise lett mat.

Ingredienser

  • Ca 500 g torskefilét
  • Maldonsalt
  • 2 ss olivenolje
  • 1-2 ss sitronsaft
  • hakket persille
  • 1 liten løk, hakket
  • 1/3 squash, i små terninger
  • 1/2 rød paprika, i små terninger
  • 1/2 gul paprika, i små terninger
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • salt og pepper
  • 4 ss sitronsaft
  • en neve frisk basilikum
  • nytorsk1

 

Fremgangsmåte

  •  Legg torskefiletene i et smurt ildfast fat og strø maldonsalt over.
  • Bland sammen olivenolje, sitronsaft og finhakket persille, og smør blandingen over torsken.
  • Bakes i ovnen ved ca 225 grader i ca 10 minutter, til fisken er ferdigstekt.

 

  • nytorsk2
  • Skjær opp grønnsakene i like store biter.
  • Fres først løken i litt olje og tilsett etterhvert paprikaen og deretter squashen.
  • Sil av det meste av juicen fra de hermetiske tomatene og ha tomatene i grønnsaksblandingen.
  • La det hele putre litt, før du skviser i litt sitronsaft og smaker til med salt og pepper.
  • Tilsett strimlet basilikum rett før servering.

nytorsk3

  • Som tilbehør denne gangen serverte jeg spaghetti, men også ris, linser, bønner og poteter er godt som tilbehør.

nytorsk5

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *