Moussaka med linser, yoghurt og cottage cheese

Oppskrift på denne retten fant jeg i boken Naturlig slank av Fedon Lindberg og syntes den virket spennende. Som dere skjønner inneholder den da få karbohydrater, noe som passer meg perfekt akkurat nå. Det tok litt tid å lage den, men ikke så veldig. Og dessuten smakte den faktisk veldig godt, noe jeg ikke var helt overbevist om at den ville gjøre da jeg laget den. Men man må jo gi det en sjanse .

Denne porsjonen er beregnet til 6-8 personer:

Hvit saus:

  • 1/2 liter yoghurt naturell
  • 1 beger cottage cheese naturell
  • 1/2 ts revet muskat
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 dl revet cheddar eller jarlsberg
  • 2 egg
  • Salt og pepper
  • Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen til passe konsistens

 

Kjøttsaus:

  • 600 g karbonadedeig
  • 1 ss olje
  • 1 løk i biter
  • 1 rød paprika i biter
  • 5 fedd hvitløk, presset
  • 1 boks hermetiske tomater (jeg brukte hermetiske cherrytomater)
  • 1 ss dijonsennep
  • 4 ss hakket persille
  • 1 ss worcestersaus
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ss tomatpuré
  • Brun løken og deretter karbonadedeigen i litt olje i en gryte
  • Tilsett alle de andtre ingrediensene.
  • La det surre på på lav varme til nesten all væske er borte

 

Aubergine

  • 600 g aubergine (2-3 stk)
  • Olivenolje
  • Skjær auberginen i skiver og legg på kjøkkenpapir
  • Strø på salt og la det svette i 10-15 minutter
  • Tørk av væsken som er avgitt
  • Stek i olivenolje til de har fått farge

Linsepuré

  • 5 dl røde linser
  • 1 1/2 l vann
  • 2 buljongterninger
  • 1/2 finhakket løk
  • 2 dl finhakket purre
  • 5 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss friskpresset sitronsaft
  • Nykvernet pepper
  • Kok opp vann og buljongterninger
  • Ha i linser, løk, hvitløk og purre og kok på svak varme i 20 minutter
  • Rør av og til
  • Ønsker du en helt jevn konsistens, kan du mose linsene i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
  • Du bestemmer selv hvor tykk du vil ha den, spe med vann hvis du ønsker tynnere konsistens eller kok lenger hvis du ønsker tykkere konsistens
  • Smak til med salt og pepper

 

Tilberedning:

  • Smør en stor ildfast form med olje
  • Fordel et ca 2 cm tykt lag med linsepuré:
  • moussaka8

Legg på ca halvparten av kjøttsausen:

moussaka7

Legg på auberginene og resten av kjøttsausen

moussaka6

moussaka5 Hell til slutt den hvite sausen over

moussaka4

Forvarm ovnen til 200 grader og stek retten i 30-40 minutter til overflaten er pen gylden.

moussaka1

Avkjøl den litt før servering så den får “satt  seg”.

Serveres med en god salat ved siden av:

moussaka2

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *