Ceviche er den meksikanske måten å marinere fisk i lime- eller sitronsaft. Fisken gjennomgår en slags kokeprosess på grunn av syren, så selv om den ikke er kokt så er den kokt likevel.
Det er utallige måter å lage ceviche på. Man kan bruke forskjellige fiskeslag og/ eller ulike skalldyr og blande i det man måtte ønske. Personlig synes jeg denne med mango er den absolutt beste. Dessuten er det så flotte farger, rosa laks, knallgul mango, rød chili, knallgrønn koriander og helst lysegrønn avocado. Jeg måtte kutte ut avocadoen siden mannen min ikke liker det.
Oppskriften fant jeg i Dagbladet Magasinet fra 2006, og jeg har foretatt noen få endringer slik jeg pleier.
Jeg benyttet salmalaks til denne retten, og delte den i terninger slik:
Etter å ha ligget i sitronsaft blir den seende slik ut:
Ingredienser til 4 personer:
200 g laksefilét skåret i terninger
Saft av 4 lime eller sitroner
1 stor, moden mango skåret i terninger
1 moden avocado skåret i terninger
1 stor rød chili uten frø, hakket
3 ss koriander, hakket
2-3 vårløk, hakket
3-4 ss GOD olivenolje
1-2 ts sukker
Havsalt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
Ha laksebitene i en bolle. Hell over halvparten av limejuicen og litt salt og bland godt. La stå i kjøleskapet i 2 til 4 timer, hvis du har tid.
Bland avokado, laks, mango, vårløk, koriander og chili i en bolle. Hell over olivenolje, krydre med salt og pepper. Ha i litt sukker, smak eventuelt til med mer. Det er ikke meningen at du skal smake sukkeret – sukkeret skal bare være en smaksforsterker. Dryss over halvparten av korianderen, bland godt og dryss over resten.
Dette smaker helt nydelig, bare prøv :o)
Denne fikk vi servert for mange år siden når vi besøkte Torill. Den er kjempegod, og ikveld tenker jeg den igjen er på menyen her hos oss. Man blir fort hekta på denne!