Fylt smørflyndre

En dag jeg var i Fredrikstad kjørte jeg også til Engelsviken for å handle hos Brødrene Skogens fiskeforretning. Noe av det som havnet i bæreposen var smørflyndre, jeg tror det er det samme som sjøtunge. Det er jo en luksusfisk etter prisen å dømme i alle fall. Og etterhvert borget også smaken for det.

Ingredienser:

2 smørflyndrefiléter per person

1 liten skive røkelaks per filét

Litt sitronmelisse

Havsalt og sitronpepper

Fremgangsmåte:

Krydre filétene med salt og pepper

Legg et lite stykke røkelaks og litt sitronmelisse på hver filet

flyndre5

Rull fileten sammen

flyndre6

Brun rullene i pannen til de får pen brunfarge, men pass på at det ikke blir for lenge. Som all annen fisk er det livsfarlig å steke dem for mye, da går det over fra å være en delikatesse til å bli uspiselig nesten. Og med så kostbare råvarer er det veldig trist om det skulle bli ødelagt.

Tilbehør:

For at dette skulle bli et lavkarbomåltid for meg så laget jeg en bulgursalat til meg selv mens mannen min fikk amadinepoteter bakt i ovnen. Ved siden av laget jeg bare en enkel salat og en saus basert på yoghurt

Bulgursalaten:

Kokte bulgur etter anvisning på pakken, ca 15 minutter, og blandet inn .tomater, agurk, litt rødløk og en neve frisk koriander :o)

Her er min utgave av middagen, uten poteter og med bare 1 filét:

flyndre1

Det smakte nydelig, bare prøv.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *