Hoisinmarinerte spareribs

Denne retten er så god at det er lett å forspise seg! Mannen min og jeg spiste nøyaktig dobbelt så mye som vi hadde tenkt.

Hoisinsauce er kjempefint til marinering, det kan jeg absolutt anbefale. Har brukt det til kylling også, det ble knallgodt 🙂

Hoisinsauce så kan enkelt forklares som det kinesiske svaret på barbequesauce. Den er mørk på farge og har en ganske kraftig smak. Man finner den i de fleste dagligvarebutikker.

Ingredienser

Ca 2 kg spareribs

Marinade:

2 dl balsamico

2 dl olivenolje

6 finhakkede hvitløkfedd

2 finhakkede sjalottløk

2 dl soyasaus

2 ss søt chilisaus

1 glass hoisinsauce

saft av 1 lime

Fremgangsmåte:

spareribs2

Bland alle ingrediensene til marinaden, men bruk bare halvparten av hoisinsaucen

Legg spareribsen oppi marinaden og la det ligge i kjøleskapet i ca 1 døgn

Pass på at alt kjøttet er dekket av marinaden

Vend kjøttet i marinaden noen ganger

En times tid før kjøttet skal stekes/ grilles smøres resten av hoisinsaucen over

Stek kjøttet ca 1 time i ovnen, det skal “falle fra hverandre”.

Jeg serverte dette med råstekte amandinepoteter og en god salat.

salat

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *