Litt tilbehør til grillmat

Jeg synes det er gøy å lage eget tilbehør til grillmat, og hvis jeg er “i det rette hjørnet” disker jeg opp med ganske mye forskjellig. Siden det vanligvis bare er mannen min og jeg som spiser middag sammen så blir det ofte veldig mye rester også. Men da kan jeg jo bare bruke disse restene en annen gang, eller bruke dem til en annen rett. Av og til havner det en del i søppelbøtten også, det er liksom grenser for hvor mye tilbehør 2 personer kan få i seg til en grillmiddag. Nedenfor presenteres et tilbehør jeg fant hos Lopptoppan, en svensk matblogg. Denne porsjonen rekker sikkert til 8-10 personer. Hun kaller det for pesto, men det er ingen pesto, bare en blanding eller en røre eller hva jeg skal kalle det. Det er i alle fall deilig til grillet kjøtt, smaker litt sterkt, men det kan man jo regulere selv.

tilbehør1

2 dl grovrevet parmesan

1/2 krukke basilikum

4-5 hvitløkkløfter eller 1 kinesisk hvitløk

4 ss spiseskjeer tomatpuré

1 ss chilipasta

Salt og pepper

Olivenolje

Hakk basilikum og hvitløk. Bland med resten av ingrediensene. Tilsett olivenolje til det blir passe konsistens, ikke for mye, bare akkurat passe.

Søte små former/ minigryter:

tilbehør5

Er ikke disse små formene/ minigrytene søte? Jeg kjøpte dem på Le Creuset på Norwegian Outlet i Vestby. De fåes i ulike fargenyanser og egner seg godt til å lage varme forretter, supper, desserter og lignende i. Man kan også ta av lokket og bruke dem som skåler for nøtter o.l. Her har jeg brukt dem til en potetrett jeg serverte til grillmaten:

tilbehør7

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *