Syrlig pannacotta med nektariner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nok en gang må jeg sende en varm takk til Trine som har komponert denne herlige desserten. Det er definitivt en av de bedre dessertene jeg har smakt.  Denne desserten er frisk og god og nektarinene er så milde på smak at det ikke tar all smaken vekk fra pannacottaen. Jeg har også laget den med bringebærsaus, men det synes jeg ble altfor dominerende sammen med den sarte smaken på pannacottaen. Men med nektariner er det perfekt! Man kan sikkert bruke annen frukt og bær som ikke har for kraftig smak også, for eksempel melon.

Ingredienser pannacotta:

3 plater gelantin

1 dl sukker

1 vaniljestang

3 dl kremfløte

1,5 dl yoghurt naturell, jeg bruker tyrkisk yoghurt

Fremgangsmåte:

Legg gelantinplatene i bløt i kaldt vann noen minutter

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene

Gi fløte, sukker og vaniljestangen et forsiktig oppkok

Trekk kjelen til side og fjern vaniljestangen

Klem vannet ut av gelantinen og rør det inn i fløteblandingen

Rør inn yoghurten

Fordel pannacottaen i 4 dessertglass og sett i kjøleskapet til det stivner, det tar ca 4-5 timer

 

Ingredienser nektarinsalat:

3 nektariner i terninger

1 dl sukker

1 presset sitron eller lime

5 ss vann

stjerneanis

Fremgangsmåte nektarinsalat:

Kok opp vann, sukker, sitronsaft og stjerneanis og la det putre noen minutter

Vask og skjær nektarinene i små terninger og legg det i en bolle

Hell den varme sukkerlaken over nektarinbitene og bland godt

pannacotta1

Fjern stjerneanisen

La salaten stå på benken 15-20 minutter før det settes i kjøleskapet for avkjøling

pannacotta6

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *