Pasta med norzola og skinke

Denne retten fikk jeg inspirasjon til på Ingvilds Matblogg. Hun hadde fått inspirasjon til den ved å lese menyen på en café hun besøkte. Så det er litt morsomt hvordan man kan få inspirasjon til nye retter. Som regel foretar man små endringer så det blir litt personlig vri på retten, det har jeg gjort med denne også. Denne pastaen er lettvint å lage og den smaker nydelig. I  oppskriften er det brukt spekeskinke, men det er heller ikke noe i veien for å prøve noe annet. Neste gang jeg skal lage den har jeg tenkt å prøve chorizopølse i stedet for skinke. Det tror jeg også kunne smake godt.
Ingredienser:
1 pk spekeskinke
10-12 cherrytomater
1/2 bunt grønne asparges
1 stykke norzolaost
1 bks kremfløte
Smør
Salt og pepper
Tagliatelle
Fremgangsmåte
Del skinkeskivene i biter, men behold noen hele
Stek skinkebitene i litt olivenolje eller smør
Del aspargesen i mindre biter og stek den raskt i samme panne som du har stekt skinken i
Smelt 1 ss smør i pannen, ha i norzolaen og la den smelte forsiktig ved lav varme
Tilsett fløten og bland forsiktig
La det småputre
Tilsett skinken, aspargesen og små sherrytomater delt i to
Rist de hele skinkeskivene i pannen
Kok tagliatellen al dente
Anrett på tallerken med de hele skinkeskivene på toppen
Jeg serverte nybakt focaccia ved siden av
Nydelig 😮

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *