Stekt rødspette med tomat- og basilikumsaus

IMG 7638

Stekt rødspette er nydelig og minner meg om tidligere somre i Skagen hvor “rødspette-smørrebrød” ble spist til stadighet. Men rødspette kan spises på mange måter, og denne oppskriften er absolutt et smakfullt alternativ som anbefales. Denne retten kan brukes både til middag og lunch, gjerne oppå en rugbrødskive eller med ris eller pasta ved siden av.

 Ingredienser:

2 rødspettefileter per person

Olivenolje

1 hakket løk

1 paprika i biter

1 boks hakkede tomater (400 gram)

1 neve hakket frisk basilikum

Evt litt hvitvin

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Hakk løken og la den surre i oljen til den er myk

Tilsett paprika og la den surre med

Tilsett boksen med tomater og evt litt hvitvin

La dette surre i 10-15 minutter til det tykner

Tilsett basilikumen

La dette surre sammen noen minutter

Salte og pepre rødspettefilétene

Vend dem i hvetemel

Brun dem ved middels varme til de får en pen, gylden farge

Servering:

Legg litt tomatsaus på tallerkenen

IMG 7633

Legg litt ris, linser, pasta eller lignende oppå tomatsausen

IMG 7634

Legg fisken på toppen

IMG 7635

Topp det hele med et par skjeer av lettvint remuladesaus. Du finner oppskrift nedenfor.

IMG 7637

Lettvint remuladesaus

Dette er ikke en “ordentlig” remuladesaus. Dette er den enkle utgaven hvor man benytter ferdigkjøpt majones. Den smaker kjempegodt og er grei å ty til hvis man ikke har så veldig god tid. Personlig så synes jeg den ferdigkjøpte remuladen er vond så denne oppskriften er helt fantastisk i forhold.

1 dl god majones

1 dl creme fraishe eller rømme

1 ss sylteagurk, finhakket

1-2 ss kapers, finhakket

1-2 ss frisk estragon, hakket

1 hardkokt egg, hakket

1 ss kjørvel, hakket – kan utelates

salt og pepper

Bland alle ingrediensene sammen og la trekke a 30 minutter slik at smakene får “satt seg”. Jeg bruker denne remuladen til stekt rødspette, men den kan selvsagt brukes til andre retter også.

Bon Apetitt!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Stekt rødspette med tomat- og basilikumsaus”

  1. Her var det jammen mye god mat og inspirasjon….hos oss er det litt vrient å få kjøpt rødspette. Derfor bruker vi oppdrettsfisk som ligner og kommer fra Vietnam tror jeg det er. Husker ikke navnet, men de selges i frysedisken på Obs.

    God helg til deg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *