Indisk fiskesuppe

Fiskesupper av forskjellig slag er nok favoritter når det gjelder supper.  Nye oppskrifter på fiskesupper er alltid velkommen hos meg, og denne gangen valgte jeg å prøve Jamie Oliver sin. Han bruker en del ingredienser som ikke finnes i mitt kjøkken, og etter å ha undersøkt og spurt i flere butikker har de det ikke der heller. Kanskje de finnes i innvandrerbutikker? J.O sier at dette er en av hans favorittsupper, den er ikke for sterk, men når man spiser kan man kjenne alle de ulike smakene i munnen. Han anbefaler også å tilsette skalldyr i suppen. Jeg gjengir min fiskesuppe nedenfor, og den avviker litt fra hans ingredienser. Han anbefaler også å koke ris oppi suppen, det fristet ikke meg. Jeg laget det ved siden av og la litt i hver suppetallerken ved servering. Men for de som vil prøve så finnes originaloppskriften HER.

Jeg må også si at dette nå er blitt en av mine favorittfiskesupper, helt nydelig.

Ingredienser:

3 ss solsikkeolje eller kokosnøttolje

2 ss sennepspulver eller 2 ss knuste sennepsfrø

1 ss rød karripasta

2 ts kumminfrø, knust

1 ts garam masala

1 1/2 ts chilipasta

2 ts gurkemeie eller safran

3 røde chili, finhakket og uten frø

2 tommelstore biter av fersk ingefær, skrelt og finhakket

6 hvitløkkløfter, finhakket

2 løk, skrelt og finhakket

5 1/2 dl vann

2 bokser kokosnøttmelk á 400 g

6-700 g hvit fisk (jeg brukte steinbit)

havsalt og nykvernet pepper

saft av 2 lime

1 håndfull frisk koriander

Ris etter ønske

Fremgangsmåte:

Ha oljen i en panne/ kjele og varm opp. Tilsett sennep, karri, kummin, garam masala, chilipulver (eller pasta) og gurkemeie (eller safran).

La dette koke noen minutter

Tilsett finhakket chili, ingefær, løk og hvitløk

Kok på lav varme til løken er myk

Tilsett kokosnøttmelk, vann og litt salt

Tilsett fisken og la det hele koke i ca 10 minutter ved svak varme

Rør litt innimellom

Smak om det trengs mer krydder

Rett før servering tilsettes limesaften og halvparten av korianderen

Serveres i varme suppeboller og ha resten av korianderen over (og gjerne litt revet kjøtt av kokosnøtt hvis du har)

Jeg tilsatte også reker før servering.

Til slutt la jeg 2 ss ris i hver suppebolle og serverte hjemmelaget naanbrød ved siden av. Oppskrift kommer senere.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Indisk fiskesuppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *