Hvit sjokolademousse med bringebær

Denne desserten fant jeg på  Trines matblogg. Den falt i smak umiddelbart og jeg har laget den flere ganger. Fremgangsmåten er enkel og det er, etter min mening, umulig å mislykkes med denne desserten. Rask å lage er den også, men den trenger noen timer i kjøleskapet før den blir stiv. Det beste er å la den stå natten over.

Sjokolademousse til 4:
1 ts gelatinpulver
3 ss solbær- eller bringebærlikør (evt. solbær- eller bringebærsaft
2 dl kremfløte
200 gram hvit sjokolade
1,2 dl kremfløte, pisket
.
Bringebærcoulis:
225 gram frosne bringebær
ca 2 ss sukker
1/2 dl vann
.
Fremgangsmåte:
Ha gelatinpulveret i en liten skål og hell likøren/saften over. La trekke i ca 5 minutter. Varm fløten på svak varme, pass på at den ikke koker! Ha i sjokoladen, i biter, og rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett gelatinblandingen og rør til gelatinen er oppløst. Sett til side og avkjøl litt. Rør deretter forsiktig inn pisket krem. Bruk slikkepott og ikke rør mer enn strengt nødvendig. Ha blandingen i en stor form eller 4 porsjonsformer. Settes i kjøleskapet minst 4 timer, gjerne natten over.
Jeg vil absolutt anbefale å bruke friske bringebær med balsamicoeddik. Jeg har brukt begge typene, men når jeg brukte bringebærcoulis synes jeg det ble  mindre friskt.

Man skulle kanskje tro at hvit sjokolademousse var veldig mektig, men det stemmer ikke. Når de friske bringebærene kommer på toppen blir det friskt og deilig og virker ikke mektig i det hele tatt.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *