Favorittbakverk gjærbakst Kanelsnurrer Skillingsboller Søt gjærbakst

februar 14, 2010 at 4:02 pm

Kanelboller

I dag fikk jeg lyst til å bake kanelsnurrer eller skillingsboller eller hva det nå heter egentlig. Jeg hadde ikke perlesukker, men det gikk bra likevel og de smakte kjempegodt.

Ingredienser:

7 dl hvetemel

1 pk tørrgjær eller 1 pk vanlig

2,5 dl melk

1/2 dl sukker

1 egg

1 knivspiss salt

100 g smeltet smør

1 ts kardemomme

Bland alt sammen i kjøkkenmaskinen eller for hånd til du får en smidig deig

Heves på et lunt sted i ca 45 minutter

 

Mens de hever kan du lage fyllet:

100 g smør

1/2 dl sukker

1 ss kanel

1 ss vaniljesukker

 

Etter at deigen er ferdig hevet:

Kjevle ut deigen til passe størrelse

Smør på fyllet


Rull sammen til en pølse

Del pølsen opp i passende stykker og sett dem på et stekebrett


Pensle med egg

Dryss evt perlesukker over

Trykk litt ned på midten

Etterheves ca 30 minutter

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 10 minutter, men pass på siden det er forskjell på ovner.

Print Friendly

2 Comments

  1. Pingback: Lakrisboller « Kjøkkenet

  2. Pingback: Slik har denne mammahelgen vært!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


4 × = tolv

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *