Mascarponeis med pasjonsfrukt og lønnesirup

Det er mye god is å få kjøpt i butikkene, spesielt synes jeg en del italienske iskremer er bra. Den aller beste isen har jeg imidlertid spist i Kroatia. Selv om jeg ikke er noen stor isspiser så spiste jeg is hver eneste dag i 14 dager under en ferie vi hadde der for noen år siden.

Egentlig er jeg mer glad i fruktsorbeter, og lager det fra tid til annen, men mannen min elsker iskrem og da må jeg jo servere det innimellom også.

Siden det etter hvert har blitt så mye bra is i butikkene blir det som regel til at jeg kjøper i stedet for å lage selv, men noen ganger får jeg ånden over meg og trår til med egenprodusert is. Denne gangen ble det altså en mascarponeis.

Ingredienser:

3 dl melk

1 dl sukker

1 vaniljestang

3 dl mascarpone

2 dl kremfløte

1 ts revet sitronskall (bare det gule)

Evt noen ristede pinjekjerner

1 pasjonsfrukt per person

Lønnesirup

Fremgangsmåte:

Kok opp melk og sukker

Legg i vaniljestangen som er oppskåret på langs og la det syde i ca 10 minutter

Ta kjelen av platen og la det kjølne

Fjern vaniljestangen og tilsett mascarponen, vispet kremfløte og sitronskall

Ta iskremen over i en bolle, dekk med plast og la den stå i kjøleskapet 2-3 timer eller mer

Ta den over i ismaskinen og la den gå til iskremen er ferdig.

Hvis du ikke bruker ismaskin kan du også fryse isen i en form.

Ta ut av kjøleskapet ca 20 min før servering.

Anretning:

Jeg la fruktkjøtt av 1 pasjonsfrukt på hver tallerken i en sirkel og la isen i midten

Langs kanten dryppet jeg lønnesirup

Man kan ta ristede pinjekjerner over, men denne gangen glemte jeg å gjøre det 🙂

Deilig!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *