Gorgonzolabakt laksefilét med asparges

Jeg synes det er morsomt å prøve ut nye ting, så det gjorde jeg også i går. Da kombinerte jeg smaker som egentlig ikke passer sammen i det hele tatt, nemlig den sterke gorgonzolaosten og den sarte smaken på laks.

Resultatet ble godt, men som forventet overdøvet gorgonzolaen til en viss grad smaken av laksen.

Ingredienser:

2-3 personer:

1 salmalaks eller annen laksefilét

3 dl gresk yoghurt

Ca 1 dl grgonzola

Cherrytomater

1/2 gul squash

2 vårløk

Asparges

Salt og sitronpepper

Fremgangsmåte:


Smør en ildfast form

Del laksen i passe stykker og legg oppi

Krydre filétene med salt og sitronpepper

Bland yoghurt og gorgonzola ved hjelp av en gaffel slik at osten blir gnidd ordentlig ut

Legg dette over lakseskivene

Plassér cherrytomater, squash og vårløk rundt fisken

Stekes i ovn ved 200 grader i ca 15-20 minutter

Som tilbehør serverte jeg asparges og pasta denne gangen

For å pynte litt la jeg tynne skiver av gulerøtter og agurk på toppen (julienne).  Men det var egentlig mest for at jeg hadde lyst til å bruke juliennejernet mitt :-).

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Gorgonzolabakt laksefilét med asparges”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *