desserter

desember 24, 2009 at 8:24 am

Is som juledessert

Da jeg var barn spiste vi enten riskrem eller multekrem til dessert på juleaften. Jeg syntes det var fryktelig mektig etter den kraftige hovedretten, så denne tradisjonen har jeg ikke tatt med meg videre. Vi har egentlig ingen tradisjoner når det gjelder dessert på julaften, noen ganger har det vært fruktsalat, andre ganger karamellpudding eller noe helt annet. I år ønsket jeg å lage en lett dessert som ville gli ned uansett hvor mette vi var. Derfor komponerte jeg oppskriften som følger nedenfor.

Ingredienser:

500 g tyrkisk eller gresk youghurt

1 dl sukker

Skall av 1 sitron

Skall av 1 lime

1 dl saft av sitron og lime

Litt hakket sitronmelisse

1 ts vaniljesukker

1 ss limoncello likør

Fremgangsmåte:

Først finrev jeg skallet av sitronen og limen. I den forbindelse må  jeg gjøre oppmerksom den fabelaktige “sitrusriveren” jeg har. Den tar kun skallet og ikke det hvite. Anbefales på det varmeste.

Deretter hakket jeg blader av sitronmelisse

 

Blandet dette med en boks tyrkisk yoghurt og tilsatte saft av sitron og lime + litt limoncello. Tilsatte sukker og vaniljesukker og kjørte i ismaskinen til det var ferdig.

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


en × = 8

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *