Hvetekake

Mannen min  er vant med hvetekake fra barndommens jul og vil gjerne ha det fortsatt. Hvetekake er vel omtrent det samme som julekake, men uten rosiner. De er ganske søte og smaker godt med forskjellig julepålegg som sylte og rull etc. Jeg har også blitt veldig glad i hvetekake  og nå blir det ikke ordentlig jul uten mammas hjemmelagde hvetekake.

 

Ingredienser:

  • 1,5 liter hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 50 g gjær ( 1 pakke)
  • 100 g margarin eller smør
  • 5 dl melk

Fremgangsmåte:

  • Varm litt av melken til ca 37 grader og rør gjæren ut i væsken.
  • Tilsett resten av melken og alt det tørre.
  • Spe med smøret litt etter litt
  • Elt dette 10-12 minutter
  • Legg  plast over bollen og sett til heving ca 1 time slik at deigen blir dobbelt så stor.

 

  • Ta så deigen ut på et melet bakebord og del den i 3 like store stykker. Elt hver del og form dem til store boller.

  • Legg plast over og la det etterheve ca 1/2 time.
  • Pensle med vann og lag et lite snitt på toppen av hver bolle.

 

  • Stekes på nederste rille ved 180 grader over- og undervarme i ca 40 minutter til de får fin farge.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *