Four seasons i Oslo

IMG 0082

For noen dager siden skulle vi i teatret og valgte å spise middag før forestillingen. Det er ikke ofte vi spiser ute i Oslo, det er faktisk ikke så gode kommunikasjonsmuligheter mellom Oslo og Moss om kvelden. Skal vi i teatret må vi kjøre siden forestillingene slutter for sent til at vi kan ta et tog hjem i rimelig tid. Alternativet er å vente et par timer på et annet tog, men da er vi  ikke i Moss før ved 0130-tiden, noe som er altfor sent for meg.

Denne gangen kjørte vi som vanlig, det betyr jo at sjåføren ikke kan drikke vin til maten. Jeg drikker ikke alkohol for tiden på grunn av noen medisiner, men jeg kjører heller ikke for tiden, så det var mannen min som måtte ofre seg.

Four Seasons ligger i Ruseløkkeveien 3 i Vika og er en asiatisk restaurant som kombinerer 4 smaker fra det asiatiske kjøkkenet; det japanske, det kinesiske, det thailandske og det vietnamesiske. Så det er ikke vanskelig å finne noe som frister her.

Mannen min startet med en misosuppe tilsatt hummer. Den kom i en artig suppetallerken og mannen min karakteriserte den som “passe god”, altså ikke den store kulinariske opplevelsen,

IMG 0077

Selv tok jeg en av sashimirettene, den bestod av kveite, tunfisk, laks, kamskjell og smørfisk servert med hjemmelaget ponzosaus. Det ble servert på en seng av is i en treeske. Fancy presentasjon, smaksmessig midt på treet.

IMG 0074

Til hovedrett valgte mannen min and, Royal Duck, med hjemmelaget hoisinsauce og østerssopp. Denne retten falt absolutt i smak og han skrøt voldsomt av sausen.

IMG 0082

Jeg valgte a basket of dim sum til hovedrett. Den bestod av 3 forskjellige dumpling-kombinasjoner, to med reker, to med svin og to med fisk. Dette ble servert med en sate-chilisaus og en soyasaus. Jeg likte de med reker og fisk, men de med svin syntes jeg ikke smakte særlig godt.

IMG 0083

Men desserten var helt fantastisk, og den glemte vi å ta bilde av. Vi valgte å dele en desserttallerken med sjokoladefondant, ulike sorbeter og bær. Med hånden på hjertet – jeg har aldri smakt bedre sjokoladefondant i hele mitt liv. Skal du på Four Seasons så spis sjokoladefondant!

Det kan kanskje virke som jeg ikke var spesielt bgeistret for restauranten, men det stemmer ikke helt. Jeg synes Four Season er en lekker restaurant, de har mye godt på menyen og prisene er ikke så ille. Restauranten er selvsagt noe helt annet enn de vanlige “kinasjappene” som finnes overalt, der alt smaker nøyaktig likt. Det finnes flere restauranter i Oslo som har nesten samme konsept, for eksempel Dinner og Nodee, men de kan ikke matche Four Seasons på pris.

Jeg kommer definitivt til å besøke restauranen igjen.

Aftenpostens anmeldelse

Dagens Næringsliv sin anmeldelse

Dagbladets anmeldelse

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *