Laksefilét med pesto


Denne retten ble til en torsdagskveld da jeg ikke hadde fått tak i annen fisk enn laks. Da gjelder det å finne på en eller annen ny måte å tilberede den på for variasjonens skyld. Jeg er veldig glad i pesto (hjemmelaget) så derfor fant jeg ut at jeg skulle prøve det i kombinasjon med laksefilét. Og resultatet ble kjempegodt. Den var rask å tilberede også.
Start med å lage pestoen. Sørg for at du  alltid har frisk basilikum i huset, da går det meste greit etter min mening. Denne gangen hadde jeg ikke pinjekjerner så jeg laget den uten, det ble like godt.
Hell litt olivenolje i et ildfast fat og legg i ønsket antall stykker av laksefilét. Ta på salt og sitronpepper. Bre pestoen over laksefileeten.
Forvarm ovnen til 200 grader og bak laksen i ca 15 minutter. Kjenn etter om den er ferdig. Det er bedre at den er litt rå i midten enn at den er tørr. Min var i alle fall ferdig etter 15 min.
Det er unødvendig med saus. Laksen avgir kraft som blander seg med pesto, dette smaker nydelig.
Til dette serverte jeg ris og en god salat. I stedet for ris kan man også servere fersk grønn pasta, det tror jeg hadde blitt lekkert. Men det hadde jeg dessverre ikke.Dressingen laget jeg av god olivenolje og sherryeddik. Tilsatte litt dijonsennep og litt hvitløk, havsalt og pepper.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *