Kveitefilét med appelsinsaus

Dette bildet har jeg hentet fra Godfisk

Kveite er en fisk som det er vanskelig å få god, den har lett for å bli tørr. For å få et perfekt resultat må man egentlig ha steamer på stekeovnen, da skal den tilberedes på svak varme (ca 50 grader) i 20 minutter. Men det er jo ikke så mange som har steamer så da må man prøve på vanlig måte.

Man starter med appelsinsausen:

1/2 løk
2 dl olivenolje
3,5 dl fiskekraft (kan bruke fiskebuljong også)
3 dl god appelsinjuice, helst smoothie
Saft og skall av 1 appelsin (NB! Få vekk det hvite på innsiden skallet)
4 ss frisk, hakket basilikum
2,5 dl matfløte
Havsalt og sitronpepper
Surr løken på svak varme til den blir myk. Tilsett fiskekraft, appelsinjuice, appelsinsaft og skall og la det koke inn til ca halvparten (20-30 minutter). Tilsett fløte og kok inn igjen til ca halvparten. Tilsett havsalt og sitronpepper. Basilikum til slutt.
Så er det fisken:
Stek fiskefiléten på svak varme i 5 minutter. Legg den over på et fat og krydre med havsalt og sitronpepper. Stek så ferdig i ovn på 180 grader i 10 minutter. Lar du den stå lenger blir den tørr.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *