I går hadde vi besøk av datteren vår og til middag bestilte hun noe som var sunt og godt. Så da måtte jeg trå til og prøve å finne på et eller annet. Som så mange ganger før falt valget på en rekerett med massevis av grønnsaker. Jeg tok rett og slett alle grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet og mikset det sammen. Siden jeg brukte mye hvitløk og chili ble retten veldig spicy, noe som passet perfekt siden datteren vår har en forkjærlighet for sterk mat. Det falt i god smak hos alle selv om jeg personlig kunne ha tenkt meg at det ikke var fullt så sterkt. Men dette er jo noe man kan regulere selv.
Ingredienser:
3 sjalottløk
3 kinesiske hvitløk
1 rød chili (uten frø)
1/2 grønn squash
1/2 gul squash
2 gulerøtter
10 sukkererter
10 cherrytomater
1/2 boks knuste tomater med hvitløk
5 ss hot chilisaus
2 ss fishsauce
1 neve hakket koriander
1 neve hakket basilikum
1 kg ferske reker med skall (eller hermetiske)
Salt, pepper, chilipulver og evt annet krydder
Fremgangsmåte:
Hakk sjalottløk, hvitløk og chili og surr det i olje i pannen til det blit mykt
Tilsett squash i terninger og gulerøtter julienne og la dette surre sammen 5-10 minutter
Tilsett hakket koriander, basilikum og sukkererter og la det surre videre noen minutter
Tilsett cherrytomater og bland dette med de andre ingrediensene. Tilsett 1/2 eller en hel boks med knuste tomater, fishsauce og chilisaus.
La dette surrre sammen 10-15 minutter. Smak til med salt, pepper og annet krydder etter ønske.
Kok imens pastaen, evt risen. Når dette er ferdig tilsettes rekene i pannen. Det skal kun bli gjennomvarmt, men må ikke koke. Rett før servering blandes rekene inn i de øvrige ingrediensene i pannen.