Deilig focaccia

focaccia7

Jeg er ikke glad i å bake, men jeg fikk lyst til å prøve focaccia for å se om den hjemmebakte smakte like godt som Jacobs utvalgte. Tok utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på bloggen I just had to tell you so, men gjorde en del endringer.

Ingredienser 1 stor focaccia:

6 dl hvetemel eller 5 dl hvetemel og 1 dl durumhvete

1 pk tørrgjær

3 1/2 dl lunkent vann

1 ss flytende honning

Finhakket rosmarin

Oliven

Maldonsalt

Parmesan

Olivenolje

Fremgangsmåte:

Ha melet i bakebollen

Bland gjæren ut i ca 1 dl lunkent vann

Hell dette opp i melet og tilsett resten av væsken

Tilsett flytende honning

Tilsett ca 1 dl finhakket rosmarin

Elt i en kjøkkenmaskin 7-8 minutter

Hvis du elter for hånd må eltetiden fordobles

Tilsett litt mer mel eller vann hvis det er nødvendig. Deigen skal være lettt å arbeide med.

Sett deigen til heving ca 1 time

focaccia1

Etter heving tas deigen ut på melet bakebord og elt litt.

Kjevle ut deigen til en leiv  på ca 30 x 30 cm og legg den over på en stekeplate med bakepapir.

focaccia2

Putt det du måtte ønske ned i deigen. Jeg skulle egentlig brukt sorte oliven, men det hadde jeg ikke. Brukte derfor grønne i stedet.

Dryss finhakket rosmarin og godt med maldonsalt over.

focaccia3

Pensle med mye god olivenolje. Jeg brukte ca 1 kaffekopp med olje.

Prikk deigen jevnt med fingeren..

Dryss til slutt revet parmesan over.

Etterhev i ca 20 minutter.

Stekes ved 225 grader med over- og undervarme i 15-20 minutter.

Avkjøles på rist.

focaccia4 Og som nevnt innledningsvis så ble denne focacciaen helt nydelig, luftig og saftig. Helt topp faktisk 🙂

focaccia6

Videoen nedenfor gir oppskrift på tomatfocaccia. Det skal jeg prøve neste gang.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *