Gryteretter i tradisjonell forstand er det ikke så ofte vi har her i huset, men en gang eller to i året skjer det. Denne gryten fikk jeg inspirasjon til fra en oppskrift jeg fant på nettet, men laget min egen versjon, det er vel bare tomatene og kikertene som stammer fra den opprinnelige oppskriften. Den er rask og enkel å lage og smaker kjempegodt også.
Ingredienser:
- 500 g karbonadedeig
- 1 løk
- 1 kinesiske hvitløk
- 1 boks cherrytomater
- 1 ss tomatpuré
- 1 ss sambal oelek (chilipasta)
- 1 rød chili uten frø
- ca 1 dl vann
- 1 bks kikerter
- 2 ts sukker
- Salt
- Pepper
- Masse urter, ta det du har. Jeg brukte salvie, koriander, estragon og basilikum
Fremgangsmåte:
- Ta karbonaden i stekepannen og la den steke i et helt stykke før du deler den opp i mindre biter. Da blir den saftigere.
- Tilsett løk, chili og hvitløk og la det surre med en stund
- Tilsett tomatpuré, vann og sambal oelek og bland godt
- Tilsett tomatboksen og kikertene og bland inn i det andre
- Ikke rør for mye, jeg synes det er finest at tomatene er mest mulig hele
- Hakk en god neve med forskjellige urter og bland inn
- Smak til med salt, pepper og sukker.
- Jeg serverte denne gryten med ris, men pasta passer også godt til.
Spicy gryte med karbonade, cherrytomater osv smakte godt sammen med fersk Tagliatelle. Er ikke så glad i kikerter, så jeg kuttet ut det. Nå venter jeg på oppskriften Lasagne med karbonadedeig og tomater som du skulle legge ut. Har mange spennende kokebøker, men foretrekker din blogg. Da blir måltidene alltid vellykket! ????
Spicy gryte med karbonade, cherrytomater osv smakte godt sammen med fersk Tagliatelle. Er ikke så glad i kikerter, så jeg kuttet ut det. Nå venter jeg på oppskriften Lasagne med karbonadedeig og tomater som du skulle legge ut. Har mange spennende kokebøker, men foretrekker din blogg. Da blir måltidene alltid vellykket!