gryter og ovnsretter hovedretter kjøttdeig

august 24, 2010 at 10:17 am

Spicy gryte med karbonade, tomater og kikerter

gryte1 Gryteretter i tradisjonell forstand er det ikke så ofte vi har her i huset, men en gang eller to i året skjer det. Denne gryten fikk jeg inspirasjon til fra en oppskrift jeg fant på nettet, men laget min egen versjon, det er vel bare tomatene og kikertene som stammer fra den opprinnelige oppskriften. Den er rask og enkel å lage og smaker kjempegodt også.

Ingredienser:

 

  • 500 g karbonadedeig
  • 1 løk
  • 1 kinesiske hvitløk
  • 1 boks cherrytomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss sambal oelek (chilipasta)
  • 1 rød chili uten frø
  • ca 1 dl vann
  • 1 bks kikerter
  • 2 ts sukker
  • Salt
  • Pepper
  • Masse urter, ta det du har. Jeg brukte salvie, koriander, estragon og basilikum

Fremgangsmåte:

  • Ta karbonaden i stekepannen og la den steke i et helt stykke før du deler den opp i mindre biter. Da blir den saftigere.
  • Tilsett løk, chili og hvitløk og la det surre med en stund
  • Tilsett tomatpuré, vann og sambal oelek og bland godt
  • Tilsett tomatboksen og kikertene og bland inn i det andre
  • Ikke rør for mye, jeg synes det er finest at tomatene er mest mulig hele

gryte2

  • Hakk en god neve med forskjellige urter og bland inn

gryte3

  • Smak til med salt, pepper og sukker.
  • Jeg serverte denne gryten med ris, men pasta passer også godt til.
Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


− tre = 3

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *