Dijonfilét

  • Indrefilet av svin
  • Smør til steking (meierismør helst). Jeg tar i litt olivenolje også.
  • Salt og pepper
  • 1 stor løk
  • 2 ss grov dijonsennep
  • 1 beger creme fraiche
  • Salt
  • Sukkererter eller hva slags grønnsaker du måtte ønske
  • Ridderost

Puss fileten (dvs fjern sener og sånn).Salte og pepre.

Brun den hel i pannen. Dette kan du gjøre dagen i forveien og oppbevare den i kjøleskapet til neste dag.
Du kan også lage sausen dagen i forveien. Da hakker du løken og freser den myk i pannen, den skal ikke bli brun. Så tilsetter du sennepen, creme fraiche og litt salt og koker opp.
Skjær fileten i tykke skiver og brun dem i pannen, må ikke stekes så lenge. Mot slutten av steketiden legger du et passende stykke med ridderost oppå hver medaljong slik at den nesten smelter før servering.

Bildet er lånt av Findus

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *