Svinefilét i appelsinsaus

IMG_4309

Dette er en nydelig rett som jeg absolutt vil anbefale. Sausen passer utrolig godt til svinefilét og gjør retten litt ekstra spennende. Siste gang jeg laget den tilberedte jeg den sous vide, men ellers har jeg alltid laget den på den gode, gammeldagse måten. Det er den oppskriften som følger under. Men hvis noen vil lage den sous vide så vil jeg også fortelle hvordan jeg gjorde det. Dette kan du lese om til slutt i innlegget.

Ingredienser 4 personer:

 

  • Ca 800 g renskåret svinefilet
  • Smør til steking
  • 1 ts salt
  • ¼ ts grovmalt pepper

Sausen:

  • Ca 2-3 dl appelsinjuice
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl kjøttbuljong
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Revet ingefær
  • Estragon
  • Salt og pepper

Ta alle ingrediensene i kjelen og la det koke inn til det gjenstår ca 1/3 del. Hvis ikke sausen er tykk nok kan du bruke litt maizenna.

 

Tilberedning i panne/ ovn:

 

  • Fjern hinner fra kjøttet og skjær det opp i ca 2 cm tykke biffer
  • Smelt smør i pannen og la bli smøret bli brunt (ikke brent) før biffene legges i. Stek biffene ca 2-3 min på hver side.
  • Dryss på salt og pepper når biffene er ferdig stekt.
  • Legg biffene til side og hold dem varme i stekovnen (lav temperatur).

Tilberedt  sous vide

  • Kok en saltlake av 2 liter vann
  • 200 gram salt
  • 2 dl sukker
  • 1 hvitløk (knust)
  • Urter
  • 10-12 laurbærblader
  • Kok dette sammen til salt og sukker er oppløst
  • Avkjøles til neste dag
  • Legg så fileten i laken og la den ligge der i 4 timer ca
  • Finn frem vacuumposer og legg i fileten sammen med noen kvister rosmarin og estragon
  • Sett badet på 60 grader
  • La fileten bade i ca 2 timer
  • Ta den ut av badet og brun den ved sterk varme til den får pen brunfarge
  • La den så hvile 15-20 minutter før den skjæres opp

Skal jeg være ærlig så synes jeg nok sousvide-metoden ga det beste resultatet!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *