Tropisk ostekake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne kaken har jeg laget flere ganger med stor suksess. Den er kjempedeilig, den ser flott ut og er heller ikke så vanskelig. Den imponerer også, for den virker ganske proff!

Ingredienser

Kokosbunn:
2 egg
100 g farin
150 g kokosmasse
1 ss hvetemel
½ ts bakepulver
Ostefyll:
1 beger (125 g) gourmet naturell ost (kremost uten noen spesiell smak)
1 beger (125 g) ananasost eller appelsinost (kremost med en av disse smakene)
100 g farin
2 ½ dl rømme (creme fraiche)
3 egg
1 ts finrevet appelsinskall
3 ss appelsin- eller annen likør
1 ts vaniljesukker
Appelsinsaus:
2 dl appelsinjuice
50 g farin
1 ss maisenna
3 ss appelsin- eller annen likør
1 stor mango (eller en boks som får renne godt av)
2 ss finrevet appelsinskall
friske mynteblad til pynt (kan sløyfes)

Fremfangsmåte
Pisk egg og sukker godt. Rør i kokosmasse, mel og bakepulver. Hell røren i en godt smurt rund form. (Lurt med bakepapir i bunnen). Forstek bunnen ved 175 grader i ca 15-20 minutter.
Bland den tempererte osten med sukker. Visp rømme og egg, ett om gangen. Ha i det øvrige, hell fyllet over kokosbunnen og stek videre ved 150 grader i ca 1 time til ostemassen fortsatt er litt myk i midten.
Kok appelsinsausen mens kaken steker. Bland juice, sukker og maisenna og rør mens det koker opp og tykner. Avkjøl noe og tilsett likøren. Hell ca 1/3 av sausen over kaken når den er litt avkjølt.
Avkjøl kaken helt og ta den ut av formen. Skrell mangoen, ta ut steinen og del kjøttet i tynne skiver. Fordel dem pent på kaken og hell resten av sausen over. Dryss evt appelsinskallstrimler på toppen og pynt med mynte.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *