Jordskokksuppe med blomkål

Jordskokksuppe er utrolig godt og det lager jeg hver eneste høst når det er tilgang på disse knollene som ikke er så enkle å skrelle. Skrellingen er derfor Jørn sin jobb som det meste annet som er kjedelig. Jeg tar meg av det som er lystbetont, noe jeg synes er en bra arbeidsfordeling.

På bloggen finner du andre oppskrifter på JORDSKOKKSUPPE, og her får du en ny versjon.

 

Ingredienser:

  • 6-700 gram skrelt jordskokk, delt i terninger
  • 1 blomkålhode i buketter
  • 1/2 squash i terninger
  • 1 løk i skiver
  • 3 fedd hvitløk
  • 5 dl vann
  • 5 dl melk
  • Kyllingfond eller grønnsaksfond
  • Litt urter

 

Garnityr:

  • chorizopølse
  • bacon
  • litt olivenolje
  • 2-3 cherrytomater, hakket

 

Fremgangsmåte:

  • Vask og rens grønnsakene, del dem opp og ha dem i gryten
  • Hell over vann, fond og melk
  • Kok opp og la det koke ca 30-40 minutter
  • Kjenn at grønnsakene er helt gjennomkokt
  • Mos det hele med en stavmikser så det er helt glatt
  • Smak til med krydder og evt urter
  • Tilsett mer mek eller vann hvis du synes suppen er for tykk
  • Surr garnityret i pannen og fordel det på suppen
  • Ringle over litt olivenolje
  • Serveres med godt brød, focaccia eller lignende

Fullsizeoutput 491f

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *