Søtpotetgrateng og spinat med eller uten kjøtt

Jeg er glad i spinat og jeg er glad i søtpotet så da er det jo veldig greit å blande disse ingrediensene i en grateng og blande inn litt annet snadder også.

Denne gangen valgte jeg karbonadedeig, men man kan like gjerne bruke kyllingkjøttdeig eller kyllingbryst, fisk eller hva som helst egentlig. Man kan til og med kutte ut kjøttet og lage den som ren vegetargrateng. Da bør man imidlertid erstatte kjøttet med  bønner. Godt det også.

Her kan dere lese hvilke ingredienser jeg brukte i denne retten, den ble virkelig knallgod.

 

Ingredienser:

  • 1 stor søtpotet eller 2 små
  • ca 500 gram karbonadedeig (eller kyllingfilet eller noe annet)
  • 1 pakke spinat, 200 gram
  • 1/2 boks creme fraishe
  • 1/2 søt paprika (avlang)
  • 1 løk i skiver
  • 3-4 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 – 1  squash i skiver
  • 1 rød chili, hakket
  • 1/2 boks creme frâishe
  • Strøost, gjerne cheddar
  • Salt, pepper, oregano og evt annet krydder
  • olje

 

Fremgangsmåte:

  • Vask og skrell søtpotetene og del dem i skiver
IMG 5756
  • Ha olje i en ildfast form og legg i søtpotetskivene
  • Sett dem i ovnen og bak dem i ca 15 minutter ved 180 grader
  • Surr halvparten av løk, hvitløk og chili i pannen
  • Tilsett karbonadedeig, litt etter litt
  • Surr dette sammen i ca 10 minutter og ha det over i formen
  • Bre det utover så søtpotetene dekkes
IMG 5759
  • Del squashen i skiver
  • Krydre med salt og pepper og surr den i pannen noen minutter
  • Ha over i formen
IMG 5760
  • Surr resten av løken, hvitløken, chilien og paprika i pannen
  • Tilsett pakken med spinat og bland godt
IMG 5761
  • La det surre til spinaten faller sammen
IMG 5762
  • Tilsett Creme Frâishe og bland godt
IMG 5763
  • Smak til med salt, pepper og det krydderet du ønsker
  • Hell dette over i formen og bre utover
IMG 5765
  • Dryss over revet ost, for eksempel cheddar og/ eller mozarella
IMG 5766
  • Stek dette på nederste rille i ovnen i ca 20-25 minutter til osten har fått farge
Fullsizeoutput 47da

Serveres med en deilig grønn salat og evt en rømmebasert dressing

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *