Auberginegrateng – vegetar

Fullsizeoutput 479d

Jeg elsker auberginer rett og slett, så det bruker jeg ofte. Spesielt i vegetarretter er det helt perfekt, men det egner seg egentlig til det meste. På bloggen har jeg flere ulike oppskrifter med aubergine så det er bare å teste dem ut hvis du ikke har prøvd dem før.

Jeg har også en annen oppskrift på auberginegrateng, men den er ikke vegetarisk.

 

Ingredienser:

  • 2-3 auberginer i skiver på langs
  • 1 rødløk i skiver
  • 4-5 fedd hvitløk, hakket
  • 2 gulrøtter, i terninger
  • 1/2 squash
  • 8-10 sjampinjong
  • 1/2 pakke fersk spinat, 100 gram
  • 1 pakke blandede bønner, Go Green
  • 1/2 søt paprike i terninger
  • 1/2 Selbu Blå eller annen blåmuggost
  • 1 boks cherrytomater
  • 1 ss tomatpuré
  • grønnsaksbuljongterning(er)
  • evt litt vann
  • 1 boks creme fraishe
  • oregano
  • salt og pepper
  • strøost, gjerne cheddar
  • smør

 

Fremgangsmåte aubergine:

  • Skjær auberginene i skiver på langs
  • Legg skivene på kjøkkenpapir
  • Dryss over salt for å trekke ut bitterstoffene
  • La dem ligge på benken 20-30 minutter
  • Skyll skivene og tørk dem
  • Legg dem på en bakepapirkledt stekeplate og pensle dem med olje
  • Sett stekeovnen på 160 grader og stek aubergineskivene ca 20 minutter eller til de er myke

 

Fremgangsmåte saus:

  • Skjær rødløken i skiver og surr den i olje/ smør
  • Hakk hvitløken og ha i pannen
  • Del gulrøttene, paprika og squashen i små terninger og ha i pannen
  • Del sjampinjongen i skiver og ha i pannen
  • La dette surre sammen i noen minutter
  • Tilsett spinaten og bland den sammen med grønnsakene
  • La det putre til den faller sammen
  • Krydre med salt og pepper
  • Tilsett blåmuggost og halvparten av creme fraishen.
  • Bland godt sammen og la det putre videre noen minutter
  • Hell vannet av bønnene og skyll dem
  • Ha disse i pannen og bland
  • Tilsett nå tomatboksen og tomatpuréen
  • Smuldre over en grønnsaksbuljongterning eller litt fond
  • Smak til med krydder
  • Om du synes sausen er for tykk kan du spe med litt vann

 

Montering:

  • Finn fram en ildfast form og ha litt olje i formen
  • Legg i et lag med saus
  • Legg over aubergineskiver
  • Nytt lag med saus og aubergineskiver
  • Fortsett til alt er brukt opp (avslutt med saus)
  • Fordel resten av creme fraishen over
  • Avslutt med å drysse over et par never med ost
  • Dryss oreganokrydder over

 

Stekes i ovnen på 180 grader ca 20-25 minutter til overflaten er pent brun

 

Serveres med en god salat

 

Fullsizeoutput 479c

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *