Catos nydelige breiflabb

fullsizeoutput_4707.jpeg

Denne gangen har jeg fått lov til å gjengi  signaturretten til en venn av oss, breiflabb a la Cato. Og dette er ikke en vanlig god breiflabb, men en helt nydelig utgave av retten. Det skal godt gjøres å lage en breiflabbrett som ikke er god, men det er likevel variasjoner. Denne er en av de beste jeg har smakt,

Det er ingen mager rett, tvert imot. Men en sjelden gang er det tillatt å fråtse i godsaker synes jeg 🙂

Jeg har også andre breiflabboppskrifter på bloggen, du finner dem her. BREIFLABB

Så tusen takk for oppskriften, Cato

Oppskriften nedenfor er til 6 personer

fullsizeoutput_4705.jpeg

 

Ingredienser:

  • 1,5 til 1,8 kg breiflabbkoteletter
  • 300 gram skivede champignon eller annen sopp
  • 2-300 gram ferske reker uten skall
  • Skivede mandler, et par never – ristes i ovnen 4-5 minutter på 100 grader
  • 2 sitroner
  • 2 bunter frisk dill, halvparten i sausen og resten til pynt
  • 1/2 liter tørr hvitvin
  • 3 dl kremfløte
  • 1 beger rømme (Q)
  • 1 beger Creme Fraishe
  • Pepper
  • Aromatkrydder
  • Persille (pynt)

 

Fremgangsmåte:

  • Rens breiflabben, dvs fjern bein og skinn
  • Kok evt dette i 1 dl hvitvin i ca 15 minutter eller bruk annen fiskekraft
  • Tørk breiflabbkotelettene og krydre med pepper og aromatkrydder
  • Ha et par ss smør i stekepannen og brun kotelettene noen minutter
  • Legg dem til side og dekk dem med folie
  • Kraft fra stekingen blandes med fiskekraften
  • Skiv champignonen og stek den i godt smør
  • Bland nå fiskekraften (ca 2 dl ) sammen med hvitvinen og kok dette litt sammen
  • Tilsett fløte, rømme og creme fraishe
  • Kok dette sammen så det tykner og får konsistens som beckamelsaus/ hvit saus
  • Bruk evt  en stavmikser for å få sausen luftig
  • Smak til med krydder og evt mer fiskekraft/ fond
  • Legg fisk og champignon tilbake i sausen og varm det opp (skal ikke koke)

Servering:

  • Legg fisk opp på et ovalt fat, gjerne med lokk
  • Dryss over skivede mandler, dill og reker
  • Pynt med sitronskiver
  • Serveres med gode, kokte persilledryssede poteter
  • Smørdampet grønnkål eller spinat smaker deilig ved siden av
IMG 5424
Fullsizeoutput 4707

 

Smørdampet spinat/grønnkål:

  • 3-4 ss smør smeltes i pannen
  • 3 fedd hvitløk, hakkes og ha i pannen
  • 1 dl grønnsaksbuljong
  • 2-3 ss rødvinseddik
  • 1 god neve hakkede hasselnøtter eller ristede pinjekjerner
  • salt og pepper
  • Tilsett spinaten og la det surre til spinaten faller sammen
IMG 5429

 

Du kan selvsagt servere det du måtte ønske som tilbehør, dette er bare forslag

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *