ovnsretter søtpoteter

august 7, 2018 at 10:07 am

Bakt søtpotet med kylling

Fullsizeoutput 46dc

Jeg bruker ofte søtpoteter, blant annet i suppe, som søtpotetmos, bakt sammen med andre grønnsaker, fries og mye mer. Jeg gjør det først og fremst fordi jeg synes det smaker nydelig, men det er selvsagt også en fordel at man får så mye «på kjøpet».

Søtpotet er nemlig proppfull av vitaminer og mineraler, har mye kostfiber som gjør at man holder seg mett lenger. Den inneholder også mye antioksidanter og er rik på betakroten.

Denne gangen valgte jeg å fylle dem og bake dem i ovnen. Når det gjelder oppskriften tok jeg bare ingredienser jeg hadde i kjøleskapet og mikset sammen, og resultatet ble helt nydelig. Det som er fint er at man egentlig ikke trenger noen oppskrift, det er bare å ta det man har og mikse sammen, servér den gjerne helt vegetarisk også. Men nedenfor følger i alle fall en oppskrift på det jeg brukte.

Om du bruker store søtpoteter holder det med 1/2 søtpotet per person.

 

  • Vask og prikk søtpotetene med en gaffel
  • Bak i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter, men stikk i den for å kjenne at den er myk tvers igjennom
  • Om den fortsatt er litt hard setter du den inn igjen og lar den stå en stund til
  • Avkjøl potetene
  • Del dem deretter i to

Fullsizeoutput 46d7

  • Skrap ut fyllet og oppbevar det i en bolle inntil du skal bruke det
  • Sett de tomme skallene i en ildfast form

 

Fyllet:

  • 1 rødløk, hakket
  • 2 hvitløkfedd, hakket
  • 2-3 kyllingfiléter i små terninger, evt kyllingkjøttdeig
  • 2 store tomater i små terninger (fjern fyllet først)
  • 6-7 sjampinjonger i biter
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 neve friske urter, hakket
  • Et lite stykke blåmuggost, smuldret
  • Innmaten av søtpoteten(e)
  • Salt og pepper
  • 1 liten neve kapers
  • Litt mozarellaost
  • Rapsolje til steking

 

Fremgangsmåte:

  • Stek kyllingbitene i pannen til de er gjennomstekt, sett til side
  • Surr hakket løk og hvitløk i pannen til det er blankt
  • Stek sjampinjong og tomat i pannen noen minutter
  • Ha kylling og løk tilbake i pannen
  • Mos innmaten av søtpotetene og ha i pannen
  • Bland godt sammen
  • Tilsett 1 ss kyllingfond og et lite stykke blåmuggost
  • Bland godt sammen
  • Tilsett kapers og urter
  • Smak til med salt og pepper og evt annet krydder
Fullsizeoutput 46d8
  • Fyll søtpotetskallene med fyllet
Fullsizeoutput 46d9
  • Dryss over revet mozarellaost
Fullsizeoutput 46da
  • Bak i ovnen ca 25 minutter eller til osten har fått litt farge
IMG 5404
  • Servér med en god salat og en liten skje creme fraishe ved siden av

 

IMG 5407

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


to × = 8

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *