grønnsaker tilbehør tomater vegetar

april 7, 2018 at 10:28 am

Provencalske tomater

IMG_3998

Denne retten brukes mye i Provence, men har som mye annet funnet veien hit. Det smaker deilig og er enkelt å lage. Man kan bruke disse tomatene enten som hovedrett eller tilbehør, smaker deilig sammen med både kjøtt og fisk. Om du vil bruke det som selvstendig rett bør du beregne 2 tomater per person, ellers holder det med en.

Når det gjelder fyll så kan du i grunnen ta det du har lyst til, men brødrasp, hvitløk , provencekrydder og persille er ingredienser som vanligvis brukes.

Ingredienser:

  • 5 tomater
  • 1 ts flaksalt
  • 1/2 ts pepper
  • 1-2 ts provencekrydder
  • 4-5 ss olivenolje
  • 4 båter hvitløk, finhakket
  • 1/2 – 1 ss dijonsennep
  • 4-5 ss brødrasp eller panko
  • Tomattoppene du skar av finhakkes
  • 1 neve, ca 2ss finhakket bladpersille
  • evt litt ost til å strø på toppen

 

Fremgangsmåte:

  • Vask tomatene
  • Skjær toppen av tomatene og grav ut innmaten
  • Finhakk toppene du skar av
  • Rør sammen alle ingrediensene inkl de finhakkede tomattoppene
  • Fyll dette i tomatene

IMG_3993

  • Ha evt litt revet ost på toppen

IMG_3995

  • Stek i ovnen til de har fått litt farge og er sunket litt sammen, 10-15 minutter ved 225 grader

IMG_3999

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *