grønnsaker tilbehør vegetar

mars 12, 2018 at 8:55 am

Ratatouille med grønnkål

Fullsizeoutput 434d

Ratatouille er deilig både som selvstendig rett og som tilbehør til kjøtt eller fisk. I går hadde jeg det for eksempel som tilbehør til koteletter, smakte deilig. Det som også er fint med ratatouille er at man faktisk ikke trenger å følge en oppskrift, bare ta det du har i kjøleskapet. Imidlertid synes jeg det er noen basisgrønnsaker som må være med ; søt paprika, aubergine , tomater og squash.

 

Ingredienser:

  • 1 aubergine i skiver
  • 1 squash i skiver
  • 1 løk i skiver
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 2 vårløk i skiver
  • 1/2 pakke fersk grønnkål
  • 1 boks gode italienske cherrytomater
  • 1 ss tomatpuré
  • diverse urter, f.eks. rosmarin og basilikum
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Skjær auberginen i skiver og legg på et kjøkkenpapir
  • Dryss salt over
  • La dette stå ca 15 minutter
  • Tørk deretter av, eller skyll av væsken som har piplet ut
  • (Dette bør gjøres for å fjerne bitterstoffene)
  • Ha olje i en panne
  • Start med å surre grønnsakene til de er myke
  • Hell over i en gryte
  • Hell over tomatboksen
  • Ha den i pannen og la den surre til den faller sammen
  • Ha den over i gryten
  • Tilsett tomatpuré og evt litt vann
  • Tilsett urter
  • Smak til med salt og pepper
  • La det hele trekke ca 20 minutter
  • Smak til om det trengs mer krydder
IMG 3802
Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


× 6 = tretti seks

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *